torsdag 12 mars 2009

Nina: En socionom?


   Har haft en underbar dag, gav många tankar. Var på fältstudie precis vid SVT-huset. Träffade 4 tjejer som hade sin praktik på öppenvård, som kurator på Sahlgrenska och två som var på vuxen psykiatrin i Borås. Dem var jätte gulliga, vettiga och sa väldigt kloka saker om allt med skola och praktik. Måste säga att jag blev lite intresserad av att jobba som kurator inom sjukvården. Det verkade väldigt givande. Ett problem bara, lönen var kass. Inte typ "lagom kass" utan verkligen värdelös. Även om inte det är vad man kolla på först så vill man ju gärna ha en ingångslön på över 20 000 efter 3,5 års studier. Något annat som jag verkligen fastnade för var att jobba på en avdelning med personer som har autism. Så himla intressant verkligen. Fast helst hade jag jobbat med barn då. 
   Det är så himla inspirerande att lyssna på dem som läser termin 5 nu och är ute på sin praktik. Dem kan så mycket och brinner verkligen för det. Jag vill också! Samtidigt som det är jätte roligt att gå i skolan, lära sig något nytt varje dag. Det tror jag att man kommer sakna sen när man jobbar. 
   Det är så rätt, så rätt, så rätt.


2 kommentarer:

  1. visst vill man bara ut på praktik!? Det är faktikst väldigt inspirerande att prata med folk ute "på fältet" som vi säger.. haha.. Nej, men på riktigt. Kul att höra om verkligheten liksom. :)

    SvaraRadera
  2. Det är kul att läsa om dina och Carmens studier. Och även att diskutera alla möjliga saker med er. Vilket yrke ni än väljer i framtiden så kommer det att bli rätt. Ni båda kommer att bli väldigt omtyckta, för ni är sådana underbara personer med hjärtat på rätt ställe :)

    SvaraRadera